Afsluiting salarisadministratie 2021 en opstarten van 2022

2022 komt steeds dichterbij en het is belangrijk om zaken rondom de salarisadministratie tijdig te regelen, zodat er in de laatste loonaangifte eventueel nog correcties doorgevoerd kunnen worden. Om de afsluiting van 2021 goed te laten verlopen en het nieuwe jaar goed op te kunnen starten hebben wij belangrijke punten voor de salarisadministratie opgesteld.

Salarisadministratie 2021 afsluiten

 • Rond de feestdagen is er meer tijd nodig om mutaties te verwerken. Lever daarom de benodigde informatie op tijd aan. Zo kan het op tijd worden verwerkt door o.a. de bank.
 • Laat iedereen alle declaraties op tijd indienen. Keur deze digitaal ook goed.
 • Controleer of alle overwerkuren zijn verrekend en of alle nieuwe medewerkers zijn aangemeld. Ook werknemers die uit dienst treden moeten worden afgemeld.
 • Controleer of er nog verstrekkingen of vergoedingen zijn gegeven. De vrije ruimte zal in veel gevallen moeten worden ingevuld. Zorg ervoor dat je alle bedragen van bijvoorbeeld personeelsfeesten, borrels en kerstpakketten op een rijtje hebt zodat eventuele overschrijding van de vrije ruimte op tijd door kan worden gegeven aan de Belastingdienst.
 • Vindt er een wisseling van bedrijfsauto’s plaats? Controleer dan op de loonstrook of de juiste auto bij de juiste medewerker staat. Is dat niet het geval, geef dan de wijzigingen door aan de salarisadministratie.
 • Mogelijke bonussen moeten vermeld en verwerkt worden op de loonstroken. De betalingen in de boekhouding moeten namelijk aansluiten op de salarisadministratie.
 • Laat iedereen tijdig zijn of haar verlof indienen zodat de verlofsaldi bijgewerkt kunnen worden en bekend is hoeveel verlof er mee wordt genomen naar 2022.

Bereid je voor op 2022

 • De Belastingdienst verstuurt binnenkort de brief Premie Werkhervattingskas 2022. Laat de salarisadministratie deze brief in behandeling nemen, zodat er geen fouten ontstaan in de door de Belastingdienst afgegeven beschikkingen.
 • Lever het jaarwerk aan bij de pensioenfondsen. Daarnaast krijg je een brief of mail over de nieuwe premies van 2022. Het is belangrijk om dit te delen met de salarisadministratie.
 • De werknemerspremies voor 2022 zullen bekend worden gemaakt. Op basis daarvan kan salarisadministratie de loonberekeningen van 2022 maken.
 • Houd de loonaangiftedata goed bij en doe dit tijdig. Je krijgt hier een brief over van de Belastingdienst.

Bij Salaris Vast zorgen we er samen met jou voor dat jouw salarisadministratie goed op orde is. Nu en in het nieuwe jaar. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Contact

Meer informatie

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Salaris Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
 1. Ik wil ook de rest van mijn administratie uitbesteden     Ja   Nee
Contact

Contact

X
 1. Ik wil ook de rest van mijn administratie uitbesteden     Ja   Nee