Coronasteun weer uitgebreid

Het coronavirus houdt ons land voorlopig nog wel even in zijn greep. Daarom heeft het kabinet besloten om nog meer geld vrij te maken, om Nederland door de crisis heen te helpen. Het extra steunpakket bedraagt in totaal €7,6 miljard, waarmee het kabinet bedrijven steun biedt. Zo wordt het maximumbedrag voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten opgevoerd naar €330.000 en kunnen ondernemers langer uitstel aanvragen voor belastingbetaling terugvragen.

Dit houdt het extra steunpakket in

Wij lichten de belangrijkste wijzigingen van het extra steunpakket toe:

Verruiming TVL
Een onderneming moet minimaal 30% omzetverlies hebben om recht te hebben op ondersteuning. Het subsidiepercentage van de Tegemoetkoming Vaste Lasten is omhoog gegaan van 70% bij 100% inkomstenverlies, naar 85% bij 100% inkomstenverlies. De grens van 250 werknemers is losgelaten en het maximumbedrag is verhoogd naar €330.000. Heeft een bedrijf meer dan 250 medewerkers dan kunnen ze tot €400.000 ondersteuning krijgen.

Winkeliers die met voorraad blijven zitten krijgen een extra tegemoetkoming. Deze ondersteuning is verlengd naar het eerste kwartaal van 2021.

NOW regeling verhoogt
Al veel ondernemers hebben gebruik gemaakt van de NOW regeling. Hiermee kunnen zij een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming voor de loonkosten. Voorheen werd er 80% vergoed, nu is dat 85%.

De startende ondernemer
Ook aan de startende ondernemer wordt gedacht. Er wordt gewerkt aan een aparte regeling, gebaseerd op de TVL. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze regeling gelden voor ondernemingen die tussen 1 januari en 1 juni 2020 zijn gestart.

Bijzonder uitstel van belastingbetaling verlengd
De regeling voor bijzonder uitstel van belastingbetaling wordt verlengd tot 1 juli 2021. Hierdoor kunnen bedrijven minstens drie maanden uitstel van betaling aanvragen. Voor organisaties en bedrijven die al uitstel hebben gekregen, loopt het nu door tot 1 juli. Bedrijven die al eerder uitstel hebben gekregen kunnen een nieuwe aanvraag doen.

TOZO
Ook de TOZO regeling wordt aangepast. Deze regeling is voor zelfstandige ondernemers en is een aanvullende uitkering voor het levensonderhoud, wanneer het inkomen door de crisis onder het sociaal minimum daalt. Eén van de aanpassingen is dat de inkomenstoets per 1 april 2021 wegvalt. Daarnaast mag de TOZO met terugwerkende kracht worden aangevraagd voor de voorgaande jaren.

Hulp nodig bij het aanvragen van coronasteun?

Heb jij hulp nodig bij het aanvragen van de regelingen of wil je weten waar jij recht op hebt? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

Contact

Meer informatie

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Salaris Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook de rest van mijn administratie uitbesteden     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook de rest van mijn administratie uitbesteden     Ja   Nee