Dit moet je weten over loonadministratie

Jaaropgaven invullen, de loonadministratie bijhouden, loonstrookjes maken en declaraties verwerken; niet iedere ondernemer is hier graag mee bezig. Toch is het onderdeel van het ondernemen, want al heb je personeel in dienst dan ben je verplicht om de loonadministratie bij te houden.

Loonadministratie is alle administratie rondom het salaris en loonbestanddelen. Dit geeft jou inzicht in de loonkosten, de medewerkers krijgen maandelijks een duidelijk inzicht in hun salaris en je bent verplicht om de loonadministratie bij te houden voor de Belastingdienst. Je houdt het dus voor 3 partijen bij.

Verplichting loonadministratie

Je bent verplicht om een loonadministratie op te zetten en bij te houden wanneer je minimaal 1 medewerker in dienst hebt, de medewerkers loon ontvangen en jij als werkgever de inhoudingsplichtige bent. Dat laatste punt houdt in dat je loonbelasting en volksverzekeringen inhoudt op het salaris van de medewerkers en afdraagt aan de Belastingdienst.

Voor de loonadministratie geldt een bewaarplicht van minimaal 7 jaar. De Belastingdienst moet namelijk controles uit kunnen voeren op de administratie tot 7 jaar na de datum. Heb je geen personeel of houdt het bedrijf op met bestaan, dan ben je evengoed verplicht de bewaartermijn aan te houden.

Loonadministratie uitbesteden

De loonadministratie is iets waar veel ondernemers geen tijd voor hebben of voor willen nemen. Wil jij je volledig focussen op jouw onderneming? Dan is het uitbesteden van de loonadministratie een goed idee. Daarnaast hebben de specialisten kennis van de actuele wet- en regelgeving en zorgen ze ervoor dat jouw loonadministratie volledig volgens de regels en eisen is opgesteld. Kies je ervoor om jouw loonadministratie uit te besteden aan Salaris Vast, dan heb je altijd en overal inzicht in jouw cijfers.

Daarnaast betaal je alleen voor datgene wat voor jou nodig is. De kosten voor de salarisadministratie zijn net zo veranderlijk als jouw bedrijf. Heb je weinig verloop en blijft jouw team hetzelfde, dan zal dat voor de kosten ook gelden. Groeit jouw bedrijf, dan bewegen de kosten mee. Hiervan houden we jou uiteraard op de hoogte. Bekijk hier wat de kosten voor de loonadministratie voor jouw bedrijf zullen zijn.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel dan naar 0229 – 280 080.

Contact

Meer informatie

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Salaris Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook de rest van mijn administratie uitbesteden     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook de rest van mijn administratie uitbesteden     Ja   Nee