Drie maanden uitstel voor bewijs vaste contracten

Sinds 1 januari 2020 is de WW-premie niet meer afhankelijk van de sector maar van het soort arbeidscontract. Werkgevers betalen nu een lagere WW-premie voor werknemers met een vast contract dan voor werknemers met een flexibel contact. Deze nieuwe regeling moet het voor werkgevers aantrekkelijker maken om werknemers een vast contract te geven. Accountant Vast legt je hier meer over uit.

Voorwaarden voor de lagere WW-premie

De lage premie van 2,94% mag je alleen hanteren als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • De werknemer heeft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
  • De arbeidsovereenkomst is schriftelijk vastgelegd
  • Het aantal uren dat de werknemer werkt is duidelijk vastgelegd

Wanneer er aan alle drie de voorwaarden is voldaan geldt de lage premie. Is dit niet het geval dan geldt de hoge premie van 7,94%.

Drie maanden uitstel

Om de lage premie toe te mogen passen, moest je voor 1 januari 2020 een schriftelijk bewijs van het vaste contract in de administratie hebben. Dit bewijs moet ondertekend zijn door de werkgever en werknemer en bij de administratie zitten.

Er is nu drie maanden uitstel gegeven, zodat er langer de tijd is om ervoor te zorgen dat de administratie voldoet aan de eisen. Tot 1 april mag je zonder het vaste contract in de administratie de lage WW-premie toepassen voor werknemers met een vast contract. Voldoe je na 1 april 2020 niet aan de eisen, dan moet je met terugwerkende kracht alsnog de hoge premie betalen.

Het uitstel van het op orde maken van de administratie geldt alleen voor werknemers die al voor 1 januari 2020 in dienst waren.

Meer informatie?

Wil je meer informatie hierover of advies over jouw administratie? Neem dan contact op met Accountant Vast via het contactformulier of bel naar 0229-280 080.

Contact

Meer informatie

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Salaris Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook de rest van mijn administratie uitbesteden     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook de rest van mijn administratie uitbesteden     Ja   Nee