Tips voor jouw loonadministratie

Jouw loonadministratie wil je goed op orde hebben. Dit is niet alleen verplicht, maar ook fijn voor jezelf. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om de loonadministratie uit te besteden aan een administratiekantoor. Hierdoor weten ze zeker dat het helemaal klopt en volgens de juiste wet- en regelgeving wordt bijgehouden. Maar er zijn altijd tips en tricks die je zelf toe kunt passen op jouw loonadministratie. Salaris Vast helpt je op weg!

Zorg ervoor dat contracten op papier staan

Het is belangrijk dat je contracten voor een onbepaalde tijd op papier vast legt. Sinds 2020 geldt namelijk de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Dit houdt in dat er een lagere WW-premie (2,94%) wordt toegepast bij een medewerker met een contract voor onbepaalde tijd, dan bij een medewerker met een contract voor bepaalde tijd (7,94%). Waar het nu vaak fout gaat is dat de medewerker eerst een contract krijgt voor een jaar, daarna nog een jaarcontract en vervolgens wordt het contract automatisch verlengd voor onbepaalde tijd. Als dit niet schriftelijk wordt vastgelegd, dan mag je als werkgever niet de lage premie toepassen.

Denk ook aan een overwerktarief

Zorg ervoor dat je een overwerktarief vast hebt gelegd en dat je het juiste tarief hanteert. Werkt jouw medewerker bijvoorbeeld in de avond of in het weekend? Dan geldt vaak een toeslag van 50% of 100%. Betaal deze overwerkvergoeding op tijd uit.

Zorg voor goede interne communicatie

De meeste fouten in de loonadministratie ontstaan door slechte of ontbrekende communicatie. Wanneer er bijvoorbeeld meerdere vestigingen zijn en een vestiging vergeet aan het hoofdkantoor door te geven dat een medewerker in dienst is gekomen of juist eruit is gegaan, of declaraties niet op tijd doorstuurt, dan worden er fouten gemaakt in de salarisadministratie.

Weet je voldoende over het zorgverlof?

Er zijn werknemers die niet weten dat een werknemer recht heeft op zorgverlof of ouderschapsverlof. Dit geldt voor alle bedrijven. Zorgverlof heeft invloed op de continuïteit van een bedrijf en op de loonadministratie. Bij een kortdurend zorgverlof krijgt de werknemer 70% van het salaris. Gaat het om een langdurend verlof, dan ontvang de werknemer geen salaris.

Vernieuwd geboorteverlof

Sinds 2020 is er een uitgebreid geboorteverlof voor partners. Dat is nu maximaal 5 weken en de werkgever mag dit niet weigeren. Wel kan de werkgever aan de werknemer vragen of hij/zij het verlof gespreid opneemt. Het UWV betaalt tijdens het verlof 70% van het salaris van de werknemer. Dit moet wel aangevraagd worden. In de loonaangifte moet worden aangegeven dat de werknemer tijdelijk minder salaris ontvangt vanwege het geboorteverlof. Dit is belangrijk voor eventuele uitkeringen in de toekomst.

Nog meer tips en tricks ontvangen?

Wil je meer handige tips en tricks ontvangen voor jouw loonadministratie of wil je dit uitbesteden? Neem dan contact op met Salaris Vast. Wij helpen je verder!

Contact

Meer informatie

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Salaris Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook de rest van mijn administratie uitbesteden     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook de rest van mijn administratie uitbesteden     Ja   Nee