Voordelen van werken met een begroting

Een begroting zorgt ervoor dat je sturing kunt geven aan jouw bedrijf. Dit zorgt er weer voor dat jij meer successen kunt behalen. Veel mensen maken een begroting zodra ze starten met hun bedrijf. Vervolgens wordt er niet meer naar de begroting omgekeken en dat is zonde! Wij zetten de voordelen van werken met een begroting op een rijtje.

Financiële haalbaarheid van plannen

Een begroting is eigenlijk het doorrekenen van toekomstplannen. Hiermee krijg je inzicht in de financiële haalbaarheid van de plannen. Wat zijn de risico’s die de plannen met zich meebrengen? Zo kun je prioriteiten stellen en weet je van te voren of een plan haalbaar is of niet.

Bijsturen

Net als dat je van te voren weet of een plan haalbaar is, zie je met een begroting ook tussentijds of het goed gaat. In de meeste gevallen komt een begroting bijna nooit uit. Maar op het moment dat er grote afwijkingen zijn, kun je op tijd bijsturen. Dankzij de begroting zie je problemen vroegtijdig aankomen en kun je er op tijd iets aan doen.

Kans op financiering

Wanneer je een financiering aanvraagt heb je in de meeste gevallen een begroting nodig. Met de begroting laat je zien wat je met het geld gaat doen. Als je met een goed plan en een duidelijke uitleg komt, is de kans groter dat je de financiering krijgt.

Budgettering

Een begroting geeft aan welke kosten je gaat maken. Op basis daarvan kun je jouw budgettering maken en bepalen welke uitgaven je wel of niet wil doen. Daarnaast kun je transparant zijn naar jouw medewerkers en weten zij met welke budgetten ze kunnen gaan werken.

Kostprijs bepalen

De kostprijs bepaal je door directe kosten op te tellen bij eventuele indirecte kosten en risico’s. De begroting dient als basis van de kostprijsberekening en zorgt ervoor dat jij makkelijker jouw kostprijs kunt bepalen.

Heb jij ondersteuning nodig bij het opstellen van een begroting of bij jouw administratie? Accountant Vast helpt je hier graag bij. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op. 

Contact

Meer informatie

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Salaris Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook de rest van mijn administratie uitbesteden     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook de rest van mijn administratie uitbesteden     Ja   Nee