Zijn de TOGS en TVL onbelast of niet?

We hebben het al eerder gehad over de diverse steunpakketten die de overheid biedt om ondernemers te helpen tijdens de coronacrisis. Daar vallen ook de TOGS: Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 en TVL: Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB onder. Dankzij deze steunpakketten krijgen ondernemers steun bij het betalen van de loonkosten. De meeste tegemoetkomingen zijn belast, maar dit geldt niet voor de TOGS en TVL. Het kan wel dat er uiteindelijk toch belasting betaald moet worden. Accountant Vast legt uit hoe het zit.

Niet belast

Er wordt geen inkomstenbelasting of vennootbelasting geven over de tegemoetkomingen als deze in de aangifte kunnen worden opgenomen in de rubriek Overige buitengewone baten en Overige vrijgestelde winstbestanddelen. Alleen dan wordt er geen belasting over betaald.

Wel belast

Voor BV’s die een hogere winst hebben behaald vanwege de vrijstelling geldt dat zij meer belasting moeten betalen in box 2. Het uitgedeelde dividend is in 2021 belast tegen 26,9%. Ook als de winst hoger is door de vrijstelling.

DE TOGS en TVL zijn dus niet belast met winstbelasting, maar als dga betaal je bij de uitdeling van de winst wel belasting in box 2 wanneer je de tegemoetkoming uitdeelt als dividend.

Ondersteuning nodig?

Klinkt dit voor jou als hogere wiskunde en kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw administratie en het indienen van de belastingaangiftes? De specialisten van Accountant Vast zitten voor je klaar. Neem voor meer informatie contact met ons op. Bel naar 0229 – 280 080 of maak gebruik van het contactformulier.

Contact

Meer informatie

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Salaris Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook de rest van mijn administratie uitbesteden     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook de rest van mijn administratie uitbesteden     Ja   Nee